Free Skrip Close Sale Whatsapp

by Tiada Rahsia Di Antara Kita
4,476 comments
tips close sale

Beberapa tips dan skrip close sale whatsapp FREE untuk anda

 

Jangan berlengah, selepas mempelajari ini, teruskan berlatih dan adjust skrip jualan anda di WhatsApp dan apabila anda menelefon atau face to face depan pelanggan.

 

Bincangkan idea untuk menulis skrip jualan  dengan pasukan jualan anda atau anda dengan rakan ejen atau anda workout sendiri. Hasil tidak akan menderhakai usaha 🙂

 

Terdapat banyak ujian dan percubaan tentang skrip mana yang paling banyak menukar dan membeli paling banyak.

 

Tips Close Sale 1

 

Sediakan 5 jenis skrip jualan penutupan 3 langkah. Kemudian uji hampir 100 bakal pelanggan. (Fokus pada bilangan bakal pelanggan yang menghubungi anda)

 

Senario 1: 20 orang

Senario 2: 20 orang

Senario 3: 20 orang

Senario 4: 20 orang

Senario 5: 20 orang

 

Apabila anda telah menguji dan bereksperimen. Anda akan dapati yang mana satu menukar yang paling mudah dan pelanggan gembira untuk membeli.

 

Gunakan ini sebagai skrip SOP untuk anda tutup atau pasukan/agensi anda tutup.

 

Semoga idea dan perkongsian ini dapat membantu anda meningkatkan jualan anda. insyaAllah. Amin…kita hanya berusaha dan mencuba. Allah memberi makanan dan ini mesti difahami. 😎

 

“…contoh kajian kes close sale menjual produk kesihatan/kecantikan…”

 

Produk dan servis : Produk Mengatasi Masalah Diabetes/Kencing Manis (Niche Kesihatan)

 

Harga Produk = RM99/pc

 

Sasaran jualan = jual 3 kombinasi pada satu masa, pakej terbesar ialah dos 3 bulan terus untuk seorang pelanggan.

 

 

Contoh skrip close sale

 

Skrip close sale 1 : Terima kasih kerana berminat dengan produk Jenama X, saya Aini akan bantu Cik. Boleh saya tahu nama dan berasal dari mana?

 

Skrip close sale 2 : Adakah cik sudah mengetahui butiran Produk X? jika tidak saya akan berikan

 

Boleh sesuaikan dengan lenggok bahasa masing-masing

 

 

Pergi ke Step 1 : Dengar (Siri 1)

 

Skrip close sale 3 : Bolehkah cik kongsi dengan saya berkenaan masalah yang Cik hadapi? Sedikit sebanyak, dapatlah saya fahami situasi dan cara untuk bantu Cik selesaikan.

 

Tanyakan soalan yang berkaitan seperti:

✅ Berapa lama anda menghidap diabetes?

✅ Anda sudah berjumpa doktor atau sedang mencari jalan penyelesaian untuk mengurangkan masalah ini?

✅Macam mana kita nak tahu apa yang doktor cakap?

DAN LAIN-LAIN…

 

(Jangan lupa jadikan mereka seperti anda dahulu, iaitu puji mereka. Atau sebut persamaan dengan mereka, seperti negara yang sama, minat yang sama, dll.)

 

Jadilah pendengar yang baik, bakal pelanggan seperti peniaga/orang yang suka mendengar masalah mereka.

 

 

 

Step 2 : Sekarang (Siri 2)

 

Tips close sale 1 : OK. Saya tahu. Saya rasa saya boleh bantu Cik capai impian Cik untuk sembuh. Majoriti pesakit kencing manis mempunyai masalah ini dan saya mengesyorkan mereka produk X.

 

Produk X ni boleh..

1. Turunkan bacaan gula dalam darah. Sesetengah orang meningkat daripada 15 kepada 6.5 dalam masa kurang daripada sebulan.

2. Badan lebih segar selepas pengambilan dalam masa 1 jam.

3. Luka sembuh lebih cepat, kerana komponen Y dalam produk ini boleh mempercepatkan penyembuhan luka.

 

(senaraikan sekurang-kurangnya 1-3 poin, tidak mengapa jika anda mahu lebih, sehingga 5 poin)

 

 

Tips close sale 2 : Ini adalah pelanggan yang gembira dengan masalah yang sama seperti anda.

 

(Hantar 1-3 gambar/video berserta ayat pendek menggunakan konsep bercerita/cerpen)

 

 

Step 3: Lengkapkan transaksi (Siri 3 Akhir)

 

Skrip 6: Adakah cik dah dapat rasakan bagaimana produk X boleh membantu capai impian Cik menghindarkan diabetes?

 

(Biasanya bakal pelanggan akan bertanyakan harga, apabila mereka bertanya anda beritahu harganya, seperti gambar di bawah dan contoh sebelum ini)

 

Berikut adalah pakej harga untuk produk X:

Pakej A (Paling Mahal/Premium)

Pakej B (murah sedikit)

Pakej C (produk termurah/percubaan)

 

Jadi adakah Cik ingin cuba pakej A, B atau C?

 

Adakah Cik mahu bank-in sekarang atau kemudian? / Adakah Cik mahu bank-in hari ini atau esok?

 

(beli pelanggan dan bank dalam mata wang/pesanan)

 

 

Skrip 7: Terima kasih kerana membeli Produk X. Saya akan beri tracking selepas dipos. Ini adalah resit pembelian/pesanan anda.

 

 

 

 

Selesai. Lebih kurang macam tu je nak adjust atau guna 3 langkah ni untuk tutup jualan.

 

Tiadak yang betul dan tiada yang salah. Sesetengah orang menggunakan skrip tiga ayat untuk close sale, dan jika ia betul, ia telah diuji untuk berfungsi. Pelanggan akan terus bank-in 🙂

 

Tidak kira apa yang anda lakukan, anda perlu gunakan kreativiti dan sentiasa menguji keberkesanan skrip dan bole di jadikan SOP untuk apply kepada agent/dropshiper/team sale anda etc.

 

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk perniagaan anda dan meningkatkan jualan anda. Teruskan berlatih dan bertindak hari ini/sekarang? 😍

 

Semoga berjaya

 

Sekiranya ada persoalan di peringkat ini. sila kongsikan di ruangan komen dibawah, saya akan cuba memberikan jawapan sebaik mungkin 🙂

 

You may also like

4,476 comments

uhiduroja February 1, 2024 - 11:57 PM